Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Powinna pani stosować fostex 2xdziennie, dodatkowo w razie napadu duszności, kaszlu ventolin lu berotec . Po roku leczenia i ocenie jego efektów, możliwa jego redukcja
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co zrobić w przypadku zaburzeń oddychania podczas astmy? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Zastosowanie Ventolin na atak astmy w 5 miesiącu ciąży – odpowiada Lek. Jarosław Maj
- Badanie gazometryczne i duszności – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Stosowanie leków podczas ataku astmy – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Duża ilość wydzieliny odkrztuszanej w astmie – odpowiada lek. Magdalena Reszczyńska
- Atak astmy a jednorazowe podanie sterydu – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy duszność odczuwana podczas pylenia traw, na które jestem uczulona, musi oznaczać astmę? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Postępowanie w ataku duszności powysiłkowej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Pieczenie języka po lekach wziewnych – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Astma oskrzelowa i zgrubienie w okolicy obojczyka – odpowiada Piotr Pilarski