Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Są to dawki normalnie stosowane przy alergii. Skutki uboczne mogą wystąpić zawsze, także przy małych dawkach.
Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy lek na alergię można przyjmować paląc papierosy? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czy mogę łączyć leki na alergię Claritine i tabletki na zatoki Apselan? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Czy ten lek może spowodować tycie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Alergia na sierść psią – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy odstawić leki przed testami na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przed badaniem IGE trzeba odstawić leki na alergię? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Stosowanie leków na alergię podczas 7-dniowej przerwy w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- IgE całkowite 1500 i alergia na roztocza kurzu a konieczność przyjmowania leków antyhistaminowych – odpowiada Piotr Pilarski
- Stosowanie leków na astmę w ciąży – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy możliwa jest alergia u 23-latka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
ENTitis - właściwości, skutki uboczne, dostępność i cena
ENTitis to preparat o charakterze dietetycznym. Je
Tabletki - dzielić czy nie dzielić?
Dzielimy na dwie, cztery lub sześć części. Choć to
Fanipos - działanie, wskazania, przeciwwskazania, dawkowanie
Fanipos to lek zalecany między innymi w kuracji st