Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry,
W tym wypadku konieczna była by konsultacja ze specjalistą Dietetykiem.
Pozdrawiam
Dietetyk Joanna Peplińska
http://dietetykmedyczny.com/
KOŚCIERZYNA-BYTÓW
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Odchudzanie przy figurze typu jabłko oraz astmie i kamieniach w pęcherzyku żółciowym – odpowiada Natalia Ulewicz
- Zdiagnozowana niedoczynność tarczycy a stosowanie Euthyroxu – odpowiada Mgr Joanna Peplińska
- Astma i stosowanie leków wziewnych a praca w kurzu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problemy z chudnięciem u osoby z nadwagą – odpowiada Mgr Joanna Peplińska
- Astma oskrzelowa a stosowanie leków wziewnych – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Krótkie przypływy energii a osłabienie – odpowiada Mgr Agnieszka Depińska
- Testy alergiczne a stosowanie leków wziewnych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Brak efektów odchudzania i diety – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Stosowanie leków w leczeniu chorób tarczycy a wykonanie testów w kierunku alergii pokarmowej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Badania tarczycy i krwi a stosowanie leków na astmę i nerwicę – odpowiada Dr n. med. Marek Derkacz
artykuły
"Ta choroba to samotność". Roksana Środa, dietetyk, sama musiała zmierzyć się z anoreksją, SIBO, IBS i PCOS
Roksana Środa, 27-letni dietetyk kliniczny, przesz
Khloe Kardashian straciła 5 kg po wykluczeniu z diety jednego produktu
Khloe Kardashian zabiera się poważnie za treningi.
Na pewno ci się uda!
Grunt to mocne, motywujące hasło. Co byś w życiu n