Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.
Owszem są. Ale przeciwwskazaniem względnym. Poza tym dawka bisoprololu jest bardzo mała.
Pozdrawiam.
wizytylekarskie.org
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- System stosowania immunoterapii – odpowiada Dr hab. n. med. Andrzej Wojdas
- Stosowanie szczepionek alergenowych w ramach immunoterapii swoistej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Czy mogę wykonać tatuaż podczas odczulania na roztocza kurzu domowego? – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Uczulenie na kurz u dzieci – odpowiada Milena Lubowicz
- Kiedy można wykonać odczulanie po wykonaniu tatuażu? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy można poddać się laserowemu zabiegowi na naczynka przyjmując tabletki Jovesco? – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Czy ten lek jest refundowany? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na roztocza przy astmie – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak dokładnie wygląda podawanie leku odczulającego Purethal? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy ma sens podjęcie odczulania? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
artykuły
Wskazania do odczulania
Odczulanie, czyli immunoterapia swoista, jest uzna
Odczulanie - kwalifikacja, wybór alergenów, szczepionka, przebieg, alternatywne sposoby
Skuteczność odczulania jest udowodniona przede wsz
Immunoterapia (leczenie przyczynowe)
Immunoterapia, jak sama nazwa wskazuje, jest to te