Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proponuje udac sie do lekarza rodzinnego, po wstepnym badaniu bedzie mozna coś więcej powiedzieć,
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Swędzenie skóry podczas rozpoczęcia biegania – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie w klatce piersiowej – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzące plamy na udach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie czerwonej plamy na udzie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Dlaczego po wysiłku swędzą mnie pachwiny? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać czerwone krostki na łydkach i udach? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co powoduje czerwone wykwity na skórze? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uporczywe swędzenie brzucha – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Wdychanie spalin podczas biegania – odpowiada Mgr Robert Wszelaki
- Przyczyny swędzenia u 26-letniej kobiety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Wybiegaj sobie zdrowie! Zalety biegania i ruchu na świeżym powietrzu
Bieganie ma sporo zalet. Pomaga utrzymać w dob
Swędzenie skóry - co może oznaczać?
Czy swędzenie musi oznaczać chorobę skóry? Swędzen
Plamy na skórze, swędzenie, łuszczenie - i ty możesz mieć grzybicę!
Pierwsze objawy grzybicy łatwo pomylić z przesusze