Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
Polecam stosowanie produktów zawierających naturalnie witaminę A. W jakim celu dermatolog przepisał podane wyżej leki? W celu ustalenia odpowiedniego działania zapraszam do umówienia się na wizytę.
Serdecznie pozdrawiam|
Robert Lipert
Mój dietetyk
tel. 792 450 650
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Podawanie soku z czarnego bzu 2,5-letniemu dziecku – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Bóle pomiędzy łopatkami a ćwiczenia fizyczne – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Picie napojów energetycznych a jedna nerka – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Jaka dieta uchroni przed udarem? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Porady dietetyczne dla 21-latki – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Jak ćwiczyć i co jeść u 31-letniego mężczyzny? – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Czy Aktivon Odchudzanie ma wpływ na odchudzanie? – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Czy osoba chora na parkinsona powinna spożywać kaloryczne posiłki? – odpowiada Lek. Jerzy Bajko
- Dieta po ostrym zapaleniu trzustki u 44-latka – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Dieta przy niedoczynności tarczycy i anemii złośliwej – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
artykuły
Na czym polega terapia śmiechem? (WIDEO)
-Witam ponownie, dzień dobry lato WP, teraz por
Wenerologia - leczenie, wizyta u wenerologa, objawy chorób wenerologicznych
Wenerologia to dziedzina współczesnej medycyny zaj
Jak działa kwas acetylosalicylowy obecny w aspirynie? (WIDEO)
-Oczywiście kichnąłem kiedy zapowiedziałaś ten t