Uczulenie na zimno

Wszystko wskazuje na to, że mam uczelnie na zimno. Pojawiło się w dosyć ostrej formie wczoraj. Od półtora tygodnia mam infekcję gardła. Brałam strop prawoślazowy i gripex. Od wczoraj odstawiłam. Byłam u lekarza. Dostałam receptę na Telfexo. Rozumiem, że objawy się zmniejszą. Ale co dalej? Czy mam zmienić jakoś tryb życia? Czy można to leczyć? Czy nie powinnam dostać skierowania do alergologa? Pozdrawiam Danuta B.
KOBIETA, 63 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty