Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, zalecony lek pomoże w kontrolowaniu objawów. W przypadku dolegliwości pomóc może hartowanie organizmu oraz unikanie gwałtownego ochładzania organizmu.
Więcej informacji można znaleźć w artykule: http://portal.abczdrowie.pl/uczulenie-na-zimno
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można być uczulonym na zimno? – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Jak wyleczyć uczulenie na kurz? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zwiększona produkcja wodnistej wydzieliny, gwałtowne kichanie i swędzenie w nosie a wrażliwy żołądek – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy możliwa jest reakcja alergiczna po leku? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Czy moje ataki mogą oznaczać lekkie wstrząsy anafilaktyczne? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Objawy uczulenia po użądleniu pszczoły – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co mam zrobić z tym przewlekłym kaszlem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak wyleczyć przewlekły katar u 30-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Otoargent a uczulenie na metal – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Nadczynność tarczycy a uczulenie – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Najbardziej jadowite owady w Polsce. Użądlenie może być śmiertelnie niebezpieczne
Użądlenie przez osę, pszczołę lub szerszenia może
Babcine sposoby na anginę i sezonowe infekcje. Czy pomoże "zgrillowanie" wirusów? A może lepsze będą ziemniaki?
Czy ciepłe okłady z ziemniaków pomogą na ból gardł
Diagnostyka alergii
Gdy obserwujmy u siebie lub swoich bliskich objawy