Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!
Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.
Najlepiej Pani zrobi dodając do posiłku łyżkę oleju roślinnego (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, słonecznikowy). Wtedy niezależnie od tego jakie danie Pani spożywa zagwarantuje Pani prawidłowe przyswajanie leku.
Witamina A rozpuszcza się w tłuszczach. Zachęcam do dodania oliwy z oliwek, oleju rzepakowego itp. do potraw w celu polepszenia przyswajania wit. A.
Wskazówki żywieniowe znajdują się na mojej stronie http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Olej rzepakowy a oliwa z oliwek – odpowiada Mgr Monika Kruszelnicka
- Olej roślinny a tłuszcz roślinny na etykietach produktów spożywczych – odpowiada Mgr Anna Zientalska
- Czy oleje rafinowane są zdrowe? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Możliwość stosowania oleju i soli w diecie oczyszczającej – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Czym się różni olej palmowy od utwardzonego oleju? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
artykuły
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so
Suplementy dla sportowców - czy warto je zażywać? Ekspertka mówi, co jest najistotniejsze
Wzmożona aktywność fizyczna może powodować szybszą
Domowe lekarstwa, które przygotujesz z tłuszczu
Tłuszcz nie taki zły W ostatnich latach tłuszcz ci