Mięso ekologiczne
Witam,
Gotowanie na płcie indukcyjnej nie wpływa inaczej na żywność jak gotowanie na gazie itp.
Pozdrawiam,
Aneta Kościołek
Witam serdecznie!
Głównym plusem gotowania na płycie indukcyjnej jest zaoszczędzony czas. Posiłki przygotowane w ten sposób gotuje się szybciej. Płytka grzeje naczynie na całej powierzchni i posiłki są równomiernie podgrzane. Gotowanie na gazie może okazać się niebezpieczne, gdy kipiąca woda zaleje palnik. Trzeba kontrolować, aby nie doszło do rozprzestrzeniania się gazu. Podczas gotowania na kuchence gazowej czujemy również nieprzyjemny zapach i musimy zadbać o lepszą pielęgnacje mebli, ponieważ osadza się na nich tłusty nalot.
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co jeść, aby nie przytyć? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Kaloryczność kanapek z serkiem topionym, rosołu, mięsa gotowanego i batoniku z musli – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Wpływ obróbki termicznej na właściwości produktów spożywczych – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Czy gotowane warzywa zakwaszają organizm? – odpowiada Mgr Dorota Brydacka
- Wartość odżywcza gotowanych warzyw – odpowiada Mgr Grażyna Kosowska
- Jak przygotować płatki owsiane? – odpowiada Mgr Dorota Brydacka
- W jaki sposób przyjmować len? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy gotowane jabłka mają takie same właściwości jak surowe? – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Jedzenie płatków owsianych a wypróżnianie – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Przykładowy jadłospis dla 30-latki – odpowiada Mgr Beata Bondyra