Wartości odżywcze mięs pieczonych na grillu elektrycznym

Czy pieczenie mięs na grillu elektrycznym jest zdrowsze od smażenia na patelni?
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Co na otyłość brzuszną?

Otyłość brzuszna niesie bardzo negatywne konsekwencje dla zdrowia. Jest to nie tylko problem medyczny, ale także ekonomiczny i społeczny. Prof. Wojciech Drygas informuje, o czym należy pamiętać, podczas walki z tą chorobą.

Witam serdecznie,

Pieczenie mięs jest zdrowsze od ich smażenia ponieważ nie używamy przy tym dużej ilości tłuszczu.

Pozdrawiam
mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

0

Witam,

Oczywiście. Wszystkie potrawy, które przyrządzamy na patelni z dodatkiem tłuszczu (smażymy) są bardziej kaloryczne, a samo smażenie nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania potraw. Gratuluję wyboru grilla elektrycznego.
Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty