Zanim zaczniesz odchudzanie
Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.
Sól zawarta w solonych śledziach jest tak samo szkodliwa, gdyż jest to po prostu zwykła sól kuchenna. Używa jej się jako środek konserwujący (zapobiega szybkiemu psuciu się ryb).
Tak, tak samo szkodzi sól dodawana do potraw jak i ta ukryta czy będąca naturalnym składnikiem różnych produktów.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy sól himalajska jest bardziej szkodliwa od zwykłej soli? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy kąpiel w dużej ilości soli ma wpływ na podwyższenie ciśnienia? – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Właściwości soli z Himalajów – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dopuszczalna ilość soli na dobę – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Sól w diecie u dziecka przedszkolnego – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jak pozbyć się nadmiaru wody z organizmu? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Spożywanie śledzi w 23 tygodniu ciąży – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Czy w ciąży można jeść śledzie? – odpowiada Mgr inż. Natalia Ciesielczuk
- Odchudzam się - czy za szybko tracę na wadze? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Kawa parzona a rozpuszczalna – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
artykuły
Sól - właściwości, dzienna dawka, jak ograniczyć spożycie soli, skutki nadmiaru
Sól to najpopularniejsza przyprawa na świecie, sto
Alarmujące dane - przesolona dieta małych dzieci w 1000 pierwszych dni życia!
Sól używana jest przez ludzkość od bardzo daw
Dieta przy nadciśnieniu tętniczym. Co spożywać? Jakich produktów unikać?
Dieta przy nadciśnieniu to najlepsze lekarstwo na