Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Wycofanie glutenu z diety bez badan ma prawdopodobnie na celu przetestowanie pani córki. Jeśli jest Pani w stanie, to proszę stosować się do zaleceń lekarza.Natomiast jeśli sprawia to trudność, to proszę podawać niewielkie ilości glutenu , nie częściej niż raz na 3-4 dni.
Witam serdecznie.
Gluten nawet w niewielkich ilościach jest niezwykle szkodliwy. Jeżeli Pani córka dostała takie zalecenie od lekarza, bezwzględnie należy się go trzymać. W razie problemów z jadłospisem mogę ułożyć dietę zgodnie z ofertą na stronie.
Pozdrawiam,
Katarzyna Wawrzyniak
dietetyk kliniczny
www.odzywiajsiezdrowo.pl
k.wawrzyniak@odzywiajsiezdrowo.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wprowadzenie glutenu do diety dziecka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wprowadzanie glutenu do diety niemowlaka – odpowiada Mgr inż. Natalia Ciesielczuk
- Dieta dla dziecka z autyzmem i ustawienie jadłospisu – odpowiada Mgr Zuzanna Mroczkowska
- Jadłospis dla osób z niedoczynnością tarczycy – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Wafle ryżowe na diecie bez glutenu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Sucha skóra, zmęczenie, otępienie i wzrost wagi ciała pomimo zdrowej diety – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy lekarz może zmusić do przytycia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Niedoczynność tarczycy a dieta dla 25-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Podawanie glutenu 7-miesięcznemu dziecku – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Rozszerzanie diety u 5-miesiecznego dziecka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska