Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, tak, zdarza sie to często. Należy zgłosić sie do Por Alergologicznej, wykonać testy i postepowć zgodnie z zaleceniem lekarza. Dziekuję.
Wiek nie chroni przed alergią. Pozdrawiam. JW
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy reakcja alergiczna wystąpi po wietrzeniu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Testy alergiczne skórne i reakcja alergiczna – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy możliwa jest reakcja alergiczna po leku? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Czy to mogła być reakcja alergiczna? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Reakcja alergiczna a używanie kosmetyków do makijażu – odpowiada Mgr Justyna Sobczyńska
- Czy to może być jednak reakcja alergiczna? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak postępować przy reakcji alergicznej po powiększeniu ust? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Wpływ Atropiny na wynik testów alergicznych – odpowiada Lek. Rafał Jędrzejczyk
- Wartość IgE u dorosłych – odpowiada Piotr Pilarski
- Jak leczyć reakcję alergiczną na żel intymny? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Przebieg konsultacji alergologicznej
Konsultacja alergologiczna jest istotnym elementem
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi - wskazania, przygotowanie, przebieg
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi wykonuje s