Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Izabela Ławnicka
98 poziom zaufania

Witam!
Niestety nie napisała Pani na które konkretnie antybiotyki jest Pani uczulona. Najprawdopodobniej wystarczająca byłaby analiza ich składu, by określić na co konkretnie jest Pani uczulona. Proszę zatem skonsultować się z lekarzem, który bez wątpienia będzie w stanie odpowiedzieć na Pani pytanie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty