Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Jeżeli stan pacjenta pozwala na wypisanie ze szpitala to tak będzie. Wyniki zostaną wydane po ich otrzymaniu
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to śródmiąższowa choroba płuc? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Widoczne zmiany w płucach przy ziarniniaku – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- RTG i TK klatki piersiowej – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Czy ten lek jest odpowiedni do szpitalnego zapalenia płuc? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszel i duszności po wszczepieniu rozrusznika – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- CO oznacza naciek na płucu? – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Choroby płuc w ocenia badań PET i TK – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- CO oznacza interpretacja wyniku badania TK płuc? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy antybiotyki wystarczą na zapalenie płuc? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza obecność guzków w obrębie płuc? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Guz śródpiersia - charakterystyka, objawy, przebieg biopsji śródpiersia
Guz śródpiersia może mieć charakter łagodny bądź z
Tomografia płuc - rodzaje, wskazania, przygotowanie
Tomografia płuc to badanie obrazowe wykorzystujące
Jest uczulony na szczepionkę przeciw COVID-19. Zemdlał zaraz po podaniu Pfizera
Pan Wojciech w kwietniu został zaszczepiony prepar