Jak działa żołądek?
Witam,
może warto byłoby wykonać gastroskopię, celem sprawdzenia dolegliwości
Witam, byc może gluten Pani szkodzi? Widzę, że jest go wiele w Pani diecie. Proszę przez najblizszy tydzien platki zamienic na platki JAGLANE lub kasze jaglaną, chleb żytni na pieczywo RYZOWE. Kolejnym problemem może byc zbyt mala ilosc i jakosc spozywania pokarmow. A ryby? Inne mięso? Warzywa strączkowe? Jada Pani? Nalezy zwiekszyc bialko, poniewaz w obecnym jadlospisie zbyt duzo jest weglowodanow. Bole zoladka moga rowniez wywolywac surowe warzywa. Moze Pani rowniez sprobowac rezygnacje z nich na okres 7-10dni. Zamiast surowizny, jadłaby Pani gotowane warzywa (najlepiej na parze). Proszę dać znać czy coś się zmieniło. Pozdrawiam, Kamila Ziemann- dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może jeść mama po całkowitej resekcji żołądka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak przytyć przy chorobie Leśniowskiego-Crohna? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Co oznacza ból żołądka po posiłku? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy można jeść pieczywo przy zapaleniu żołądka? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Jak najlepiej obliczać kaloryczność posiłków? – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Dlaczego tyję po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Insulinooporność a słodycze wieczorem – odpowiada Piotr Pilarski
- Spożywanie owoców przy zapaleniu żołądka – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Niepełne oddawanie stolcu – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Jakie pieczywo i owoce powinnam jeść na diecie odkwaszającej? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska