Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak może. Konieczne jest wykonanie odpowiednich badań. Proponuję koniecznie udać się do lekarza rodzinnego, po badaniu lekarz określić odpowiednie dalsze postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Rumień skórny po ugryzieniu przez kleszcza – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wystające kręgi szyjne i garb – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ciągły katar i ataki kaszlu a astma – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Opuchlizna i zaczerwienienie penisa po masturbacji – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwona skóra twarzy i łupież u 22-letniej osoby – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Popuszczanie moczu podczas silnego kaszlu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Reakcja alergiczna po wypiciu herbaty z ziół – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suchy kaszel przy zapaleniu oskrzeli – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy takie objawy daje astma? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Suchość w gardle a zatkany nos po przeziębieniu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Suchy kaszel - przyczyny, diagnozowanie, domowe sposoby
Suchy kaszel jest uciążliwy nie tylko dla dzieci,
"Wściekłe drapanie w gardle, jakby człowiek najadł się pieprzu". Pacjenci skarżą się na nietypowe objawy Omikronu
Już nie duszności, męczący kaszel czy utrata węchu
Myślała, że to zapalenie migdałków. Takie objawy dawał rak u 33-latki
Hannah Dean była przekonana, że ból gardła jest sp