Diagnozowanie Helicobacter Pylori
Helicobacter Pylori to bakteria, która można zagnieździć się w przewodzie pokarmowym i wyrządzić niemałe szkody. Jak ją rozpoznać? Obejrzyj film i dowiedz się, jak można zdiagnozować obecność tej bakterii.
Większośc produktów żywnościowych jest naszpikowana chemią. Wybieramy te, które mają jej najmniej. Najlepiej eko, ale niekoniecznie. Przy miażdżycy należy oznaczyć homocysteinę. Jeśli jest ponad normę lub blisko górnej granicy trzeba wprowadzić suplementację wit. z grupy B ze szczególnym uwzględnieniem wit. B6, B12 i kwasu foliowego. Do tego wit D3+wit. K2. Czerwone mięso najlepiej 1 x w tygodniu lub w małych ilościach częściej. Czerwone mięso należy wykluczyć przy zwiększonym ryzyku nowotworu lub w chorobie nowotworowej.Obowiązuje dieta zdrowa, właściwie zbilansowana, nie zakwaszająca http://zdrowadieta.szczecin.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przy miażdżycy można jeść czerwone mięso? – odpowiada Dr Karolina Janion
- Czy witaminy mogą chronić przed miażdżycą? – odpowiada Mgr Katarzyna Okręglicka
- Jaka produkty powinny znajdować się w diecie chroniącej przed miażdżycą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak naturalnie można leczyć miażdżycę? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Jak liczyć kalorie w porcji mięsa? – odpowiada Mgr Monika Więckowska
- Czy ta suplementacja będzie dla mnie odpowiednia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Badanie cholesterolu u kobiety ważącej 44 kg – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wpływ poziomu homocysteiny na miażdżycę – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Spożywanie dużej ilości mięsa a zakwaszenie organizmu – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Czy do fermentowanego nabiału zaliczamy jogurty? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
artykuły
Sposoby na obniżenie poziomu homocysteiny we krwi
Nadmiar homocysteiny Nie wyobrażasz sobie dnia bez
Homocysteina - wskazania, przebieg, interpretacja
Homocysteina to rodzaj aminokwasu obecnego w organ
Metionina - właściwości, funkcje, niedobór i nadmiar
Metionina to organiczny związek chemiczny zaliczan