Co jeść po wysiłku fizycznym?
Osoby, które rozpoczęły przygodę ze sportem zastanawiają się być może, co powinny jeść po zakończonym treningu. Obejrzyj nasz film i dowiedz się, jak powinna wyglądać dieta sportowca.
Witam serdecznie,
Ciężko mi coś powiedzieć bez większej ilości informacji o wynikach badań, zaleceniach lekarza itp., ale w przypadku stanu przedrzucawkowego istotne jest obniżenie ciśnienia, a sok pomidorowy może temu sprzyjać, oczywiście pod warunkiem, że nie ma żadnych niekorzystnych dodatków, np. cukru lub soli. Zawsze jednak warto poradzić się lekarza prowadzącego.
Pozdrawiam
Ewa Zawidzka
Dzień dobry,
tak można od czasu do czasu wypijać sok pomidorowy - nie powinien on znacząco wpływać na poziom glukozy we krwi.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wpływ soku pomidorowego na trening siłowy – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Sok pomidorowy a wpływ na organizm – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy można pić tylko sok pomidorowy? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy soki warzywno-owocowe mogą być pite podczas diety? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy sok pomidorowy można pić przy podwyższonym poziomie cukru we krwi? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy przy leczeniu psychiatrycznym można pić sok pomidorowy? – odpowiada Lek. Grzegorz Nawara
- Czy to prawda, że sok z selera zatrzymuje sól w organizmie? – odpowiada Monika Papuga-Sobczak
- Jaką powinnam stosować dietę przy niskim poziomie cukru we krwi? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Czy napój pomidorowy sporządzony z koncentratu w puszcze jest tak samo wartościowy jak ten kupiony w kartonie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Aspartam w jogurcie a dieta – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Nefropatia cukrzycowa - czym jest, objawy, przyczyny, leczenie
Nefropatia cukrzycowa, określana mianem cukrzycowe
Sól - właściwości, dzienna dawka, jak ograniczyć spożycie soli, skutki nadmiaru
Sól to najpopularniejsza przyprawa na świecie, sto
Naukowcy wyjaśniają, dlaczego współcześnie hodowane pomidory smakują jak tektura
Czasami wszyscy lubimy wspominać tęsknie przeszłoś