Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Dlaczego akurat bez soli i chleba?
W przypadku otyłości dieta powinna być dobrze przemyślana. Wykluczenie soli i chleba nie załatwi problemu.
Przy dużym spożyciu kalorii ograniczamy tłuszcze (przede wszystkim zwierzęce) , mięso, owoce, itd. własciwie wszystkie produkty oprócz surowych warzyw.
Trzeba tą dietę dokładnie dopracować z uwzględnieniem wszystkich schorzeń i upodobań pacjenta.
Proszę iść do dietetyka.
Udzielam porad online i ustalam jadłospisy na odległość, jeśli chciałby Pan dokładny jadłospis i zalecenia żywieniowe ustalone indywidualnie , proszę o kontakt: info@swiatdietetyki.pl
Pozdrawiam
Joanna Arciszewska.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Napadowe objadanie się chlebem razowym – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta odchudzająca a typ sylwetki jabłko – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Wybór chleba na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Czy chleby wysokobiałkowe są zdrowe? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Dieta redukująca masę dla kierowcy – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Eliminacja chleba w diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak skomponować zbilansowany jadłospis bez chleba? – odpowiada Mgr Maria Ochmańska
- Co jeść na diecie odchudzającej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
artykuły
Czego należy unikać w ciąży? (WIDEO)
Produkty zakazane w ciąży Istotnym elementem dban
8 aplikacji mobilnych, które ułatwią ci życie. Zacznij z nich korzystać i sprawdź, jakie to przyjemne
To niesamowite, że żyjemy w czasach, w których nie
Mniej smalcu, więcej oliwy z oliwek. Jak zmieniło się nasze podejście do przyjemności z jedzenia?
Częściej sięgamy dziś po pieczywo pełnoziarnis