Badanie moczu na bilirubinę
Moim zdaniem - zupełnie na pierwszy rzut oka i oczywiście nie jako diagnoza czy porada, lecz zwykła opinia - zbyt dużo ziaren, zbyt dużo omega 6 w stosunku do omega 6, prawdopodobnie za mało wit z grupy B, cynku, żelaza, zbyt mało tłuszczu.
To bardzo charakterystyczne objawy przy nietolerancjach pokarmowych a także przy niedoborowo prowadzonych dietach wegeteriańskich.
Polecam konsulatacje diety z dietetykiem, również zapraszam na konsultacje, a na początek... doradziłabym suplementację ROSOŁEM! - oczywiście sam rosół, a własciwie wywar na wołowych kościach, bez makaronu :-)
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co powinno jeść 15-miesięczne dziecko? – odpowiada Piotr Pilarski
- Co znaczy spadek energii i problem z żywieniem? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Dlaczego mam ten posmak w ustach na diecie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dlaczego stale odczuwam głód? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Dlaczego warto jeść potrawy z parowaru? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Czy w diecie wątrobowej można jeś buraki? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy częste jedzenie warzyw może źle wpłynąć na organizm? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Zanik okresu po zmniejszeniu w diecie węglowodanów i zwiększeniu spożycia warzyw, owoców, mięsa i tłuszczu – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Czy olej lniany jest wskazany w diecie przy podwyższonym poziomie trójglicerydów? – odpowiada Mgr Paulina Zdanowicz
- Nadęty i duży brzuch pod mostkiem – odpowiada Mgr Joanna Penza
artykuły
Sekrety osób, które nigdy nie chorują
Często masz katar, dokucza ci ból gardła i jesteś
Co jeść i pić w czasie COVID-19? Nauka potwierdza, że te produkty łagodzą objawy i wspierają odporność
W obliczu kolejnych wariantów koronawirusa, a takż
Brak smaku i węchu - jeden z głównych objawów koronawirusa. Jak radzą sobie osoby, które utraciły te zmysły?
"Nie byłem w stanie rozróżnić tego, co jadłem". "J