Wskazówki dla grzybiarzy
Witam serdecznie,
Są tłuste, lecz są to tzw. ZDROWE TŁUSZCZE, nie powinniśmy się badź tłuszczu, no chyba, że kwasów tłuszczowych typu TRANS. Inne tłuszcze sa dla nas jak najbardziej wskazane. Może Pani taką rybę jeść nawet codziennie, ale najlepiej wybierać różne ryby morskie i łączyć je z dużą ilością warzyw, pamiętając aby dieta była różnorodna.
pzodrawiam!
Witam. Polecam spożywanie ryb co najmniej 2-3 razy w tygodniu, najlepiej jeśli będą to ryby morskie- makrela, śledź, sardynki, łosoś), ponieważ są źródłem kwasów omega-3.
Po więcej porad zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Czy polecane są ryby morskie oraz marynowane? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy można jeść ryby codziennie? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Ile trzeba jeść ryb w skali tygodnia? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie ryby można jeść w ciąży? – odpowiada Mgr Olga Marzol
- Zastąpienie tuńczyka makrelą albo śledziem – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Zawartość tłuszczy na diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Olga Wojtysiak
- Ryby Bałtyku - która jest najzdrowsza? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy można jeść wędzonego łososia w ciąży? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska