Zanim zaczniesz odchudzanie
Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.
Witam! Błonnik można zażywać przewlekle - nie ma powodów do niepokoju.
Błonnik pokarmowy jest nieodłączna częścią naszej diety. Warto włączyć go z produktów naturalnych (ciemne pieczywo, płatki owsiane, otręby pszenne, kasze, surowe warzywa i owoce).
Błonnik należy spożywać z produktów naturalnych - pieczywa, kasz, ryżu, warzyw i owoców. Nie należy spożywać tabletek.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zawartość błonnika w otrębach – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie produkty spożywcze są bogate w błonnik? – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Skuteczność stosowania błonnika – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty mają najwięcej błonnika? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Błonnik w proszku – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Suplementacja błonnikiem – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Zamiana białego pieczywa na ciemne podczas odchudzania – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak zwiększyć poziom błonnika w diecie? – odpowiada Mgr Jolanta Łobocka
- Węglowodany w diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Estera Durbacz
- Wysoki poziom cholesterolu a wybór diety – odpowiada Mgr Karolina Czyrwik
artykuły
Domowe sposoby na zaparcia - nawodnienie, dieta
Zaparcia do powszechna dolegliwość, za którą najcz
Sposoby na zaparcia - dieta, probiotyki, zdrowy styl życia
Zaparcia do powszechna dolegliwość, za którą najcz
Węglowodany w diecie odchudzającej. Które z nich warto jeść w trosce o szczupłą sylwetkę?
Moda na diety białkowe spowodowała, że wiele osób