Zanim zaczniesz odchudzanie
Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.
Dzień dobty,
polecam na jakiś czas - do ustąpienia objawów, które opisuje Pani, omijać szerokim łukiem produkty bogatę w witamię A, czyli:
sery dojrzewające tzw. żółte, żółtko jaj, wątroba (drobiowa, wołowa, wieprzowa), olej z wątroby dorsza, margaryny, masło, marchew, papryka czerwona, sosy, koncentraty i soki pomidorowe, szpinak, dynia, bataty, tran, natka pietruszki, mango, morele.
Serdecznie pozdrawiam,
Justyna Luty
Dietetyk kliniczny
[url=http://www.justynaluty.pl/]http://www.justynaluty.pl/[/url]
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka dieta podczas leczenia retinoidami? – odpowiada Eliza Gosławska
- Ile można jeść jajek i czy to jest zdrowe? – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jakie mięsa można spożywać podczas terapii retinoidami? – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
- Stosowanie tranu i beta karotenu na poprawę stanu skóry – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Zapytanie o optymalną dietę w zwyrodnieniu barwnikowym siatkówki. – odpowiada Lek. Justyna Ligorowska-Mateńczuk
- Odchylenia w wynikach badania krwi u dziecka – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Choroba Hashimoto bez niedoczynności a dieta – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta w chorobie nerek – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Jedzenie warzyw przy stosowaniu Warfinu na rozrzedzenie krwi – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Płatki jaglane a dieta redukcyjna – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska