Kontrola żywności ekologicznej
Witam serdecznie,
mam nadzieję, że zdaje Pani sobie sprawę, że kalorie to nie wszystko. Ważniejszy jest skład i wartość odżywcza produktów. Być może dostarczając większą ilość kcal wcale nie odżywia Pani lepiej swojego organizmu i w wyniku braku jakichś składników odżywczych waga spada. Może być też tak że metabolizm "rozpędził się" i właśnie zaczęło następować spalanie.
Trudno jest mi określić przyczynę spadku wagi ponieważ nie mam wywiadu zdrowotnego ani nie wiem jak wygląda Pani odżywianie, ale to są moje przypuszczenia.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta 1100 kalorii a waga – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak wyjść z błędnego koła odchudzania? – odpowiada Mgr Anna Szostak (Mazur)
- Co znaczy to utrzymywanie się wagi na tym samym poziomie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Prawidłowa waga ciała a tłuszcz na brzuchu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Ile kcal powinnam jeść, aby utrzymywać wagę? – odpowiada Agnieszka Jamroży
- Wykonywanie brzuszków a spalanie kalorii – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ile kalorii dziennie spożywać, aby schudnąć? – odpowiada Mgr Grzegorz Wichrzycki
- Dieta 1000 kcal i efekt jo-jo – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Jak stopniowo zakończyć dietę 1000 kcal? – odpowiada Katarzyna Podrażka-Kurcewicz
- Spadek wagi u 19-latki – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Fast foody wykończyły jej organizm. Schudła 40 kg, bo bała się ciężkiego przebiegu COVID-19
Sarah Pattison miała nałóg, który doprowadził ją d
Otyłość u dzieci - problem XXI wieku
W ciągu ostatnich 20 lat w naszym kraju trzykrotni
Czy w ciąży można odchudzać się i ćwiczyć?
Odchudzanie w ciąży jest kategorycznie zabronione.