Dieta eskimosów a choroby serca
Witam! Ukryty cukier znajduje się w produktach tj: jogurty smakowe, serki smakowe, soki i nektary, słodkie napoje gazowane i niegazowane, wody smakowe, chrupki do mleka, słodycze, dżemy, miód, marmolada itp. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Witam serdecznie,
Jak najbardziej produkty które Pani wypisała są bogate w cukry proste. Proszę również wyszukać w internecie informację o Indeksie Glikemicznym i sugerować się tą listą produktów. Ograniczać należy produkty, które mają wysoki IG.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ograniczenie cukrów prostych przy hipoglikemii reaktywnej – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Główne źródła cukrów prostych – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie produkty zawierające cukry proste o wysokim IG najlepiej zjeść tuż po przebudzeniu? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- W jaki sposób posługiwać się indeksem glikemicznym? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dieta redukcyjna a spożywanie dżemu i miodu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy makaron ma niski indeks glikemiczny? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaki powinien być próg indeksu na diecie o niskim indeksie glikemicznym? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Wartości odżywcze spożytych produktów – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
- Ser i ziemniaki w diecie przeciwgrzybiczej – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Czy cukier i słodycze szkodzą wątrobie? – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat