Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Proponuję udać się do dietetyka. W czasie wizyty będzie można ustalić najbardziej odpowiednią dietę.
Olej lniany jest doskonałym źródłem kwasów omega 3, trzeba jednak pamiętać, by go nie podgrzewać! Oliwa jest bardziej uniwersalna, można na niej szybko podsmażać. Dobrymi olejami są także rzepakowy oraz kokosowy, który można podgrzewać do wysokiej temperatury, bez szkody na jego składzie, więc świetnie nadaje się np. do pieczenia.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy olej kokosowy powoduje wzrost złego cholesterolu i wpływa na rozwój miażdżycy? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy oleje rafinowane są zdrowe? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Czym zastąpić masło? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jogurty a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy należy przestrzegać wszystkich zasad zdrowego odżywiania? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski
artykuły
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Kwas palmitynowy - właściwości, zastosowanie i występowanie
Kwas palmitynowy to związek organiczny, który nale
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so