Jakiej mąki użyć do wypieku domowego zdrowego pieczywa?
Dieta odchudzająca dla cukrzyka
Czy osoba cierpiąca na cukrzycę może być na diecie odchudzającej? Dowiedz się tego z naszego filmiku. Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta - diabetologa prof. Władysława Kornafela.
Witam serdecznie
Najlepsza i najbardziej wartościowa mąka to typ 2tys żytnia razowa
Pozdrawiam
Joanna Wasiluk
Dietetyk
Witam, im większy typ mąki tym maka ma większą wartość odżywczą. Polecam mąki razowe typu 2000 oraz wypieki domowego pieczywa na zakwasie. Do takiego pieczywa można dodać np.nasiona słonecznika.
Po wskazówki żywieniowe i przepisy zapraszam na
www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka mąka do wypieku domowego chleba? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Z jakiej mąki piec zdrowy chleb? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta na redukcję tkanki tłuszczowej a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wybór chleba na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Czy jedzenie domowych wypieków jest dozwolone na diecie odchudzającej? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Eliminacja chleba w diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak wybrać dobry chleb w sklepie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jaki chleb jest najzdrowszy? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska