Właściwości korzenia żeń-szeń
Korzeń życia ? tak nazywany jest w azjatyckim obszarze kulturowym żeń szeń. Lekarz Leszek Walentynowicz udziela informacji, dlaczego warto dostarczyć organizmowi żeń szeń, zarówno przed, jak i po wysiłku fizycznym.
Witam. Jak najbardziej można chrupać na surowo! :) Seler naciowy to skarbnica witamin, minerałów i błonnika oraz sprzymierzeniec szczupłej sylwetki. Polecam spróbować razem z dipem czosnkowym: http://zdrowapasja.blogspot.com/2014/11/szybka-przekaska-do-schrupania-supki.html. Pozdrawiam serdecznie.
Witam Panią,
Wszystko oczywiście zależy od Pani organizmu ale ogólnie rzecz biorąc selera można jeść na surowo. stanowi on bardzo dobrą i zdrowa przekąskę.
W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak często można jeść surowy czosnek? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Spożywanie warzyw a nowotwory – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy przy diecie w kandydozie można jeść owoce i słodkie warzywa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie surowych jaj a mięśnie – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Surowe i smażone owoce a wartości odżywcze – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Co należy jeść po rzuceniu palenia? – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
- Jak często można jeść pietruszkę i selera? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jedzenie surowych warzyw na śniadanie – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Czy gotowane jabłka mają takie same właściwości jak surowe? – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Jakie warzywa przy łojotokowym zapaleniu skóry? – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska