Mąka, chleb i makarony dla osoby z grzybicą jelit

witam bardzo bym chciala zeby ktos mi pomogl i napisal jakie mąki sa zdrowe , z ktorych mozna zrobic ciastka, ciasta itd, chodzi tez o osobe ktora ma grzybice jelit i nie moze uzywac maki pszennej, jakie chleby w tym wypadku mozna jesc?makarony oprocz maki pelnoziarnistej, zy maki orkiszowe beda dobre do wypiekow i jakie to poiwnny byc?prosze o odpowiedz, pozdrawiam
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!

Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.

Mgr Barbara Paluch Dietetyka
60 poziom zaufania

Witam,
Proponuję mąkę żytnią, gryczaną, mąkę z amarantusa. Proszę pamiętać, że osoby cierpiące na grzybicę przewodu pokarmowego nie mogą spożywać cukru, wyrobów cukierniczych czy suszonych owoców.
Jeśli chodzi o pieczywo to dobrze aby było to pieczywo pełnoziarniste np. z mąki żytniej, gryczanej. Mogą to być również wafle pełnoziarniste. Ważne jest również aby w składzie pieczywa nie było drożdży.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty