Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Proces smażenia może odbywać się przy użyciu np. masła klarowanego, oleju kokosowego i oleju rzepakowego. Oprócz rodzaju użytego tłuszczu istotna jest jego ilość która powinna być do procesu smażenia ograniczona.
Pozdrawiam,
Dietetyk Marianna Hall
Centrum Dietetyki Nutrado (www.nutrado.pl)
Dzień dobry,
do krótkiego smażenia odpowiedni będzie olej rzepakowy.
Proszę natomiast pamiętać, że nie zaleca się częstego smażenia produktów spożywczych
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na jakim tłuszczu smażyć mięso? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Jakie owoce powinien jeść chory po udarze? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Jaką stosować dietę po laparoskopii? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Czy mogę zamiast masła używać oleju kokosowego, mając przewlekłe zapalenie trzustki? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Czy warzywa strączkowe to dobra alternatywa dla mięsa przy chorobie Alzheimera? – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Najlepsze oleje do smażenia – odpowiada Mgr Anna Jachna
- Czy w trakcie ciąży można jeść ostre potrawy? – odpowiada Mgr Marianna Hall
artykuły
Drób karmiono olejami do produkcji smarów. Wszyscy mogliśmy jeść mięso na bazie chemikaliów
Kurczaki, indyki i kaczki dostępne w polskich skle
Sposoby na obniżenie cholesterolu
Jeśli chcesz zadbać o odpowiedni poziom cholestero
Zdrowa dieta kobiety w ciąży i po niej - dlaczego warto wzbogacić ją o olej rzepakowy
Artykuł sponsorowany **Gotując, nie wyobrażamy so