Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Moze Pani spróbować podać "normalne" mleko modyfikowane i obserwować jaka bedzie reakcja.
Pozdrawiam
http://www.poradnikdlarodzica.blogspot.com
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy sześciotygodniowe dziecko je za dużo? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Uczulenie na laktozę u 3-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Po czym rozpoznać nietolerancję laktozy u 2-latki? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Dieta dla dziecka z nietolerancją laktozy – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Nietolerancja na laktozę u 8-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Nietolerancja laktozy a karmienie piersią – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wybór mleka Enfamil dla dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- O czym mogą świadczyć wodniste stolce u niemowlęcia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nietolerancja laktozy u 3-tygodniowego dziecka – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy mogę zmienić mleko dziecku na Bebilon? – odpowiada Piotr Pilarski
artykuły
Mleko modyfikowane
Dieta niemowlaka nie może obyć się bez mleka. Jedn
Bebilon 2 to kompletna kompozycja*, zawierająca także składniki naturalnie występujące w mleku matki
Artykuł sponsorowany Sytuacja, kiedy karmie
Karmienie dziecka w pierwszym roku życia
Każda mama musi wiedzieć jak wygląda zdrowa dieta