Indeks glikemiczny potraw
Z pewnością każdy z nas słyszał o indeksie glikemicznym potraw. Ale czy wiemy, czym to tak naprawdę jest? Obejrzyj film i dowiedz się więcej na ten temat.
Witam, jeśli nie ma Pani żadnych chorób przewodu pokarmowego to moze go Pani spożywać.Pozdrawiam
Witam,
Pieczywo pszenno-żytnie nie jest niezdrowe i można je spożywać, jednak bardziej korzystne dla organizmu jest spożywanie pieczywa razowego, z mąk z pełnego przemiału.
Pozdrawiam,
Natalia Ciesielczuk
Witam serdecznie!
Pieczywo pszenno-żytnie nie jest złe, ale swoim pacjentom zalecam spożywanie pieczywa żytniego na ZAKWASIE - jest dużo zdrowszy.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Chleb pszenno-żytni a zdrowie – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Chleb przy karmieniu piersią – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Wafle ryżowe a chleb żytni na zakwasie – odpowiada Mgr Monika Frank
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zastąpienie chleba pieczywem chrupkim na diecie redukcyjnej – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Chleb żytni podczas diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Jaki chleb mogę jeść na diecie oprócz razowego? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Dlaczego po zjedzeniu chleba żytniego czuję ból brzucha? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga