Oznaczenia na ekologicznych jajkach
Dzień Dobry,
Proponuję zacząć od wykonania badania w kierunku celiaki oraz na nietolerancje glutenu. Oba badania może Pani wykonać np. w mim gabinecie. Więcej szczegółów na mojej stronie internetowej www.dieta.eko.org.pl lub na kontakt telefoniczny 603 101 950.
Jeśli okaże się, że jest Pani chora na celiakię lub ma nietolerancje na gluten trzeba będzie koniecznie wdrożyć dietę bezglutenową i zastosować indywidualnie dobraną suplementację, która przyśpieszy proces regeneracji organizmu. Może Pani liczyć na moją pomoc jako specjalisty, który ma w tym temacie bardzo duże doświadczenie gdyż na co dzień do Gabinetu Dietoterapii zgłaszają się osoby z tą jednostka chorobową. Wizyty odbywają się zarówno stacjonarnie, jak i przez Skype dla osób z całej Polski. Proponuję nie zwlekać bo sprawa jest dosyć poważna.
pozdrawiam
Agnieszka Biernat
Powodów spadku wagi może być wiele : cukrzyca, nieswoiste zapalenia jelit, nad czynność tarczycy prosze wykonać wszystkie badania i udać się do lekarza POZ, aby postawił diagnozę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie badania krwi przy alergii na gluten? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Nietrzymanie stolca i odruchy wymiotne a alergia na gluten – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Jakie badanie powinnam wykonać, aby sprawdzić czy jestem uczulona na gluten? – odpowiada Mgr Alicja Golonka
- Jak przygotować się do badania w kierunku uczulenia na gluten? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Nietolerancja glutenu a przybieranie na wadze – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
- Czy trójglicerydy na poziomie 40 mg/dl mogą świadczyć o nietolerancji glutenu? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Powrót do glutenu w diecie przy nadwrażliwości na gluten – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Uczulenie na pszenicę i żyto a uczulenie na gluten – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Podejrzenie celiakii i wyniki badań? – odpowiada Mgr Anita Wudarczyk
- Czy można jeść soję przy uczuleniu na gluten? – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
artykuły
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej. Co oznaczają?
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej
Celiakia - objawy, przyczyny, leczenie, nietolerancja glutenu
Celiakia jest chorobą autoimmunologiczną, wywoływa
Czy na pewno nie możesz jeść glutenu?
Najnowsze badania odkrywają przykrą prawdę - wiele