Wyniki badań IgE a alergia

Witam serdecznie rok temu robiłam gadania alergologiczne ige--> z badań wynikało, że na mleko byłam uczulona w tzw 4 stopniu a na wszystkie zboża w 3 stopniu. Mleko odstawiłam całkowicie i po roku udałam się do innego laboratorium diagnostycznego ---> dowiedziałam się, że nie jestem na nic uczulona ! Czy to możliwe, że tak poważna alergia całkowicie ustąpiła całkowicie czy któreś z badań było błędnie wykonane ?
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Aleksander Ropielewski
95 poziom zaufania

Obie sytuacje są prawdopodobne, bez analizy dotychczasowych badań nie jestem w stanie stwierdzić tego jednoznacznie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty