Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witam. Najprościej mówiąc oliwę proponowałabym do obróbki termicznej trwającej do 10 min i do tych 170st. i mniej. Nie musi być extra virgin. Taka nieoczyszczana nadaje się bardziej do sałatek i innych dań na zimno. Do smażenia możemy używać oleju rzepakowego, kokosowego, masła klarowanego i smalcu (te dwa ostatnie jeśli nie mamy problemu z cholesterolem). Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Oliwa i oleje a smażenie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Stosowanie oliwy z oliwek do smażenia – odpowiada Eliza Gosławska
- Jaki tłuszcz jest zdrowy do smażenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Oliwa a olej rzepakowy – odpowiada Mgr Marzena Rojek
- Czego używać do smażenia? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czym zastąpić oliwę z oliwek? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Czy smażenie może być szkodliwe dla zdrowia? – odpowiada Mgr Agata Przytuła
- Na jakim tłuszczu najzdrowiej smażyć kotlety? – odpowiada Mgr Marianna Hall
artykuły
Ranking oliwy z oliwek. Sprawdź, którą dodać do sałatek, a na której smażyć
Ranking oliwy z oliwek Oliwa z oliwek ma wielu zwo
Olej rzepakowy - roślinna alternatywa dla ciebie i planety
**Dostarcza cennych kwasów tłuszczowych, witamin i
Olej rzepakowy - czyli kilka faktów, o których nie wiedziałeś
Wybierając olej rzepakowy ze sklepowej półki rz