Trwa ładowanie...
7 z 10Zawartość białka w mięsie (w 100 gramach):
Źródło: 123RF
- Baranina (udziec) - 18 g białka,
- Cielęcina (chuda, bez kości) - 20 g,
- Cielęcina (łopatka) - 19,9 g,
- Cielęcina (sznyclówka) - 20,5 g,
- Dorsz świeży (bez skóry) - 16 g,
- Dorsz z rusztu - 22,1 g,
- Dorsz wędzony - 22,1 g,
- Flądra świeża - 16,5 g,
- Gęś (tuszka) - 14,1 g,
- Indyk - 24 g,
- Indyk (piersi bez skóry) - 19,2 g,
- Indyk (podudzie) - 15,7 g,
- Kaczka - 18 g,
- Karp - 16 g,
- Królik - 21 g,
- Kurczak chudy - 23 g,
- Kurczak pieczony - 16,4 g,
- Kurczak (mięso z piersi bez skóry) - 21,5 g,
- Kurczak (mięso z uda ze skórą) - 16,8 g.