5 z 6Zdrowsze alternatywy
Autorka wielu kultowych przepisów na słodkości jakiś czas temu odstawiła mąkę pszenną. Jeśli z niej korzysta, stara się znaleźć lepsze jakościowo i czystsze odmiany.
Eksperymentuje też z mąkami pełnoziarnistymi. Jak mówi: ‘’Myślę, że uzależniliśmy się od miękkiej, białej mąki, która jednak niekoniecznie jest najzdrowsza i najbardziej odżywcza. Szkoda! Lokalne młyny produkują wspaniałe, zaskakujące rodzajami i zdrowe mąki’’.
Martha Stewart nie stosuje wymyślnych diet. Stawiając na naturalne, ekologiczne produkty, dba zdrowie ciała i piękna skórę. Bez większego wysiłku możemy więc powtórzyć jej sukces – wszystko, czego potrzebujemy, mamy pod ręką.
Zobacz też: Ludzie reagują na pełnoziarniste pieczywo w różny sposób
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl